استاندارهای لازم جهت نصب کابل فیبر نوری چیست؟
جهت نصب و راه اندازی بستر فیبر نوری نیاز به کابل کشی و بستر سازی جهت استفاده از تجهیزات فیبر نوری می باشد . کابل های فیبر نوری انواع مختلفی دارند ، بسته به نیاز و محلی یا ساختمان که در نظر داریم جهت کابل کشی فیبر نوری می توان از انواع کابل های فیبر نوری استفاده کرد . در این مقاله سعی داریم نکات مهم و اساسی جهت کابل کشی فیبر نوری مطرح کنیم که عدم رعایت این نکات سبب آسیب به کابل فیبر نوری می شود . شرکت ایمن الکترونیک یاس مجری فیبر نوری در استان کرمان می باشد . بستر سازی فیبر نوری از جمله کابل کشی فیبر نوری در استان کرمان بصورت تخصصی و طبق استاندارهای انجام می دهد
راه های ارتباطی
03536242475
09120419151
09138505350
چرا باید از نکات کابل کشی فیبر نوری آگاه باشیم ؟
امروز با پیشرفت تکنولوژی در همه مسایل روزمره تا کسب و کار احتیاج به اینترنت می باشد . هنگام راه اندازی اینترنت فیبر نوری اولین مسئله ی که با آن روبرو هستید کابل کشی فیبر نوری می باشد . هنگام نصب سیستم دوربین مداربسته نیاز به کابل کشی فیبر نوری داشته باشید و یا اینکه در یک شرکت تولیدی و یا بازرگانی نیاز به شبکه با بستر سازی فیبر نوری باشد . حتما به مسئله کابل کشی فیبر نوری برخورد خواهید کرد.
50 نکته مهم اساسی در هنگام کابل کشی فیبر نوری
- از عنصر قدرت برای کشش مستفیم کابل فیبر نوری استفاده کنیم : کابل های فیبر نوری دارای رشته نخ های کولار یا یک میله فولادی یا فایبر گلاس هستند . باید با کمک این عناصر قدرت که سطح اتکای کابل فیبر نوری هستند عملیات کابل کشی را انجام دهیم.
- از شعاع خمش کابل تجاوز نکنید : وقتی در نصب کابل فیبر نوری کابل را مستقیم می کشید استقامت کابل از فولاد نیز بیشتر است ، اما وقتی شدیدا خم شود به آن فشار وارده امده و به راحتی می شکند. اینکار به تارهای فیبر نوی CORE آن آسیب می رساند.
- از کشدن کابل بر روی حلقه شدیدا پرهیز کنید.کابل فیبر نوری را از انتهای روی قرقره ، قرقره را بچرخانید.
- از کافی بودن طول کابل فیبر نوری برای مسیر اطمینان حاصل کنید : تکه تکه شدن کابل فیبر نوری عملیات کابل کشی را پیچیده و پر هزینه می کند . کابل های فیبر نوری تکته تکه نیاز به محافظت خاصی دارند سعی کنید کا این مسیر از یک کابل یک پارچه استفاده کنید
- بریا هر مرحله نصب و اجرا کابل کشی فیبر نوری باید یک برنامه مشخصی داشته باشید : یک برنامه مشخص برای نصب کابل فیبر نوری داشته باشید تا از بروز مشکلات که هنگام نصب طره ممکن است پیش بییاد جلوگیری کنید.
- هرگز کابل فیبر نوری را فشار ندهید : کابل فیبر نوری تحت هیچ شرایطی فشار ندهید زیرا هر گونه فشار ممکن است باعث اسیب به کابل فیبر نوری شود.
- حلقه تامین کابل فیبر نوری را کنترل کنید : از نقض حداقل شعاع خم، نظارات بر قرقره تامین ضروری است.
- از ابزار و روش های مناسب استفاده کنید: وسیله نقلیه برای کشیدن کابل فیبر نوری مناشب نیست .مگر اینکه از جدا کننده حلقه استفاده شود.تکنیک های مناسب نصب کابل فیبر نوری به طراحی کابل و محل نصب بستگی دارد.
- از روان کننده کابل فیبر نوری استفاده کنید: هنگام نصب کابل فیبر نوری در مجرا های روغن کاری کنید باعث کاهش کشش می شود. روغن روان کننده باید با مواد سازنده ژاکت سازگاری داشته باشد.
- فضای کافی برای انبساط و انقباض حراراتی کابل ها بدهید : در کابل کشی فیبر نوری در فضای باز باید به ازای هر 45 متر 70 سانتی متر بریا انبساط و انقباض حرارتی در نظر گرفته شود تا از تضعیف تار های فیبر نوری و شکستی انها جلوگیری شود.
11.محدوده دمای عملیاتی را رعایت کنید : کابل های فیبر نوری در مکان های نصب کنید که دمای محیط در محدوده دمای مورد نظر باشد . نقض محدوده دمای محیط می تواند منجر به تضعیف بیش از حد شود . دمای کاری فیبر نوری به صورت معمول در دمای -30 درجه سانتی گراد و +75 درجه سانتی گراد می باشد
12. کابل های لوزتیوب نصب شده را به صورت عمودی حلقه کنید : کابل های لوزتیوب فیبر نوری که به صورت عمودی نصب شده است یک حلقه ایجاد کنید تا از سر خوردن تار های فیبر نوری جلوگیری شود.
13.علامت گذاری مخصوص برای کابل های فیبر نوری که در تمام مکان های در دسترس عنوان کابل فیبر نوری را روی ان درج کنید یا بنویسید یا از لوله های با رنگ های خاص استفاده کنید . این کار باعت می شود افراد متخصص حوزه برق و الکترونیک از هویت کابل مطلع شود در صورتی در یک مجموعه از دو نوع کابل فیبر نوری استفاده میکنید حتما نوع ان ذکر کنید. شرکت ایمن الکترونیک یاس مجری فیبر نوری در استان کرمان به صورت تخصصی کابل کشی فیبر نوری در استان کرمان را انجام می دهد برای تماس با این مجموعه می توانید شماره 03536242475 را شماره گیری کنید.
14.چند حلقه بریا سرویس و خدمات نگه دارید : در تمام فضای های ممکن در یک مسیر یک حلقه 3 یا 4 متری اضافه جاسازی کنید . این کار در اینده در صورتی که کابل آسیب ببیند می توان از آن استفاده کرد.
راه های ارتباطی
03536242475
09120419151
09138505350
15. از عبور وسایل نقلیه از روی کابل فیبر نوری جلوگیری کنید . هنگام کابل کشی فیبر نوری در محیط باز سعی کنید محوطه را خلوت کنید و یا از عبور مرور تا پایان عمایات کابل کشی فیبر نوری جلوگیری کنید
16.قرقر های کابل فیبر نوری را در محل مناسب قرار دهید : از قرار دادن قرقر های کابل به صورت خوابیده و یا قرار دادن آن در معرض شوک در هنگام ریزی خوداری کنید.
17. قبل بریدن کابل فیبر نوری اطمینان حاصل کنید که متراز را به درستی محاسبه کرده اید حتما 5 یا 6 متر اضافه تر برش دهید
18.کابل های فیبر نوری باید در مجاری و یا سینی مخصوص خود قرار گیرند : کابل های فیبر نوری و مسی را در یک سینی مشترک قرار ندهید و برای هر کدام سینی جداگانه بگذارید . حداقل از جداکننده سینی کابل استفاده کنید
19. فواصل را مشخص کنید : برای تشخیص راحتر کابل و کابل کشی راحتر فواصل را هر چند متر روی کابل علامت گذاری کنید.
20 .کلیه داکت ها و محل قرار گیری کابل باید مورد بررسی قرار گیرد : قبل از شروع هر گونه کابل کشی و نصب کابل فیبر نوری ، کلیه مسیر ها و محل قرار گیری کابل باید با دقت مورد بررسی قرار بگیرد تا هیچ گونه آسیبی و یا خرابی در انها نباشد ، با این کار تا حد زیادی ایمنی رعایت خواهد شد.
21. در محل حضور گازهای اشتعال آور نباید فیوژن فیبر نوری صورت پذیرد.
22.محل قرارگیری حلقه کابل فیبر نوری باید در نزدیک ترین نقطه خم باشد .
23. حتما بعد از فیوژن تارهای فیبر نوری و قبل از نصب تجهیزات شبکه فیبر نوری باید کابل فیبر نوری تست کنید.
24.کابل های خاکی فیبر نوری را در فالصه 15 متری ساختمان به کابل کانالی تبدیل کنید
25. نکات ایمنی و امنیتی کابل های عمودی راعایت کنید
26.از حداقل خم کابل فیبر نوری استفاده کنید . مسیر کابل فیبر نوری را به نحوه ای طراحی کنید که کم ترین خمش را داشته باشد. در نقطه اتصال عمودی باید با دقت انتخاب شود . تا ضمن ایمن نگه داشتن کابل از حداقل شعاع خم کابل استفاده شود.
27. قبل از اتصال تجهیزات آنها تمیز کنید : اگر بعد از اتصال اداپتور یا کانکتور تلفات به طور چشمگیری افزایش داشت ، باید علت ان کثیفی اداپتورها و کانکتور ها باشد . همیشه باید کانتکتور ها و اداپتور ها را قبل از نصب تمیز کنید.
28. اطلاعات مهم را ثبت و ذخیره کنید : تمام جزئیات مورد نیاز تجهیزات فیبر نوری از جمله نقشه مسیر مناسب استفاده شده ، تلفات ، نتایج تست ها و… را یادداشت کنید و نگهداری کنید.
29. تست کابل فیبر نوری در سه مرحله فراموش نشود: کابل های فیبر نوری باید رد سه مرحله تست شود.
- مرحله اول تست کابل فیبر نوری بر روی حلقه
- مرحله دوم تست کابل فیبر نوری بعد از فیوژن
- سوم تست کابل فیبر نوری بعد از کابل کشی فیبر نوری برای تایید نهایی
- نکات ایمنی را در زمان نصب کابل هوایی فیبر نوری رعایت کنید
30. .فاصله مناسب از کابل های برق و کابل هلی فیبر نوری رغایت شود : کابل های برق همواره بر اثر گرمان جریان عبوری . گرما شرایط محیطی شل شده و آیزان می شود . باید فاصله بین کابل ها فیبر وری و کابل های برق به میزانی باشد که به یکدیگر بر خورد نکند.
32. از شل شدن کابل فیبر نوری باید جلو گیری کنید: هنگام کابل کشی فیبر نوری به صورت روکار در لوله هاب فلکسی و یا با استفاده از بست های مخابراتی فاصله بین بست های که میزنید باید کمتر از 40 سانت باشد که از شل و اویزان شدن فیبر نوری جلوگیری میکند. کابل کشی فیبر نوری در استان کرمان به دلیل گرما بیش از حد آن باید این نکته را حتما توجه ویژه داشته باشند.
33. استفاده از سیم مسنجر فولادی در نصب هوایی هنگامی که از فولاد برای نصب هوایی استفاده میکنید از کسیدن کابل به صورت زیگزاگ از یک ستون به ستون دیگر خوداری کنیدو کابل فیبر نوری در حد امکان یک طرف نگه دارید.
34.هنگام کابل کشی فیبر نوری ان را با زوایه نکشید: سعی کنید کابل های فیبر نوری با زاویه مستقیم از کانال های بیرونی بکشید. کشیدن کابل فیبر نوری با زاویه سبب اسیب دیدن ان می شود.
35. از روغن روان کننده استفاده کنید: برای کشیدن کابل در کاناهای تمام کابل را روغن روان کننده بزنید حتما از روان کننده های استفاده کنید که برای کشیدن کابل فیبر نوری طراحی شده باشن.
36.هنگام برنامه رزی اندازه گیری های دقیق را انجام دهید.
37.از یراق جورابی هنگام کشش استفاده کنید تا به کابل آسیب وارد نشود.
39. استاندار های اندازه کانال های زیر زمینی را رعایت کنید : اگر کانال های زمینی تازه ایجاد شده باشد انها باید حدافل 4 یا 5 سانت باشد. سعی کنید پیش بینی اینده در همین مسیر کنید.در مسیر های طولانی حدافل اندازه کانال ایجاد شده باید 10 سانتی متر باشد
39. طراحی کانال با حداقل خم : طراحی مسیر کابل فیبر نوری به صورتی باشد که کم ترین میزان خم را داشته باشد.
40.ایجاد منهول در مسیر کانال های زمینی : در ایتدا و انتهای کانال های زمین یطراحی و ایجاد کنید ابعاد منحول به میزان کابل عبوری بستگی دارد. حداقل ابعاد منحول 40*40 باشد. در کانال های طوانی برای راحتر بودن و اسیب ندیدن کابل هنگام کشیدن کابل فیبر نوری در فاصله ای 100 متری منحول ایجاد کنید
41. مراقب آسیب کابل فیبر نوری هنگام کشیدن از قرقره باشید : در صورت نیاز به خارج کردن کابل از قرقره کابل را مطابق الگو زیر این الگو از پیچ خوردن کابل جول گیری می کند.هنگام اجرا این عملیات باید مواظب باشد به کابل اسیب وارد نکنید.
42.فشار هوا عامل مهم و تاثیر گذار در انتخاب نوع کابل می باشد: کابل های معمولا بریا کاربرد های عمودی لازم هستند و در صورت و جود فشار هوا مثبت کابل های پلنیوم مورد استفاده قرار میگیرد.شما باید این مسئله را بریا نصب کابل فیبر نوری در نظر داشته باشد.
43.استفاده از روان کننده ها در فواصل مشخص : در مسافت های 40 تا 100 متر از روان کننده های مناسب استفاده کنید و اطمینان حاصل کنید که انها با ژاکت کابلل سازگار هستند. برای مسافت های بیش تر از 100 متر از روان کننده های خاص استفاده کنید.
44. استفاده از کشنده های خودکار : در صورتی که از کشنده های خودکار استفاده میکنید با کنترل فشار یا حداقل کشش چشمی استفاده کنید.
45.عدم استفاده از کابل های و درجاده ها و مجاری لوله های مسی :از قرار دادن کابل های فیبر نوری در جاده ها و کانال های همراه با کابل های مسی خوداری کنید.
46. استفاده از بست های پلاستیکی :هنگام نصب کابل فیبر نوری به صورت روکار از بست های با سطح مقطع بزرکتر استفاده کنید. از سیم های کشی و یا فشار دادن آن جداٌ خود داری کنید. گیر های کابل باید با فشار ملایم به صورت دستی نصب شود.
47.تمیزکار مخصوص کانکتور کابل فیبر نوری : برای تمیز کردن ذرات در انتهای کانکتور کابل از یک دستمال با حرکات مدور یا مستقیم استفاده کنید.از تمیز کاری به صورت حرکت عقب و جلو که منجر به خراشیدگی می شود استفاده کنید.
48. استفاده از بوش های پلاستیکی: برای جلوگیری ار آسیب دیدن کابل هنگام کابل کشی فیبر نوری از پوشش های فیبر نوری استفاده کنید
49.تعدا چرخش 90 درجه: تعداد چرخش 90 درجه در یک مسیر برای کابل های هوایی از 6 و برای کابل های داخل زمینی بیش از 4 نباید باشد
50.شناسایی انواع کابل فیبر نوری :
ممکن است در یک پروژه نصب کابل فیبر نوری چند نوع لینک داشته باشیم باید بریا هر نوع لینک که برای فیبر نوری می باشد به طور مشخص معلوم کنیم که هر کابل فیبر نوری مربوط به کدام لینک می باشد.باید کابل های موجود شناسایی شده و متخصاصا مربوطه اطلاع داده شود.
کابل کشی فیبر نوری در استان کرمان
مجموعه ایمن الکترونیک یاس طراح و مجری فیبر نوری در استان یزد می باشد و تمام مراحل پروژه را با توجه به استانداره های بروز جهان انجام می دهد . کابل کشی فیبر نوری در استان کرمان و در کل بستر سازی شبکه بر پایه کابل فیبر نوری در استان کرمان را می توانید به متخصاصا این مجموعه بسپارید .